24/08/2020Δευτέρα 24 /8 ξεκινάμε τα μαθήματα,με το προσωρινό πρόγραμμα μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη .

05/01/2020Καλή χρονιά από όλους εμάς

16/09/2018Για πληροφορίες και εγγραφές για όλα τα τμήματα του συλλόγου ,καθημερινά από 18:00 έως 22:00

 


  / Τα Τμήματα / Παιδικό τμήμα καράτε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018 ΕΩΣ ΙΟΥΝΙΟ 2019

Ο 1ος μήνας ΔΩΡΕΑΝ για όλες τις νέες εγγραφές στο τμήμα ΚΑΡΑΤΕ


ΑΙΘΟΥΣΑ 2

 

ΩΡΑΗΛΙΚΙΑΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗΤΕΤΑΡΤΗΠΕΜΠΤΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17.00-17.455-7ΕΤΩΝΑΡΧΑΡΙΟΙΑΡΧΑΡΙΟΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΑΡΧΑΡΙΟΙ ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΑΡΧΑΡΙΟΙ
17.00-18.008-11ΕΤΩΝΑΡΧΑΡΙΟΙ ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΑΡΧΑΡΙΟΙ ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΑΡΧΑΡΙΟΙ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ 1

 

ΩΡΑΗΛΙΚΙΑΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗΤΕΤΑΡΤΗΠΕΜΠΤΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17.00-17.454ΕΤΩΝ Little Dragons Little Dragons 
17.00-18.005-7ΕΤΩΝΗΜΙΠΡΟΧΩΡΙΜΕΝΟΙ============ΗΜΙΠΡΟΧΩΡΙΜΕΝΟΙ============ΗΜΙΠΡΟΧΩΡΙΜΕΝΟΙ
18.00-19.008-11ΕΤΩΝΗΜΙΠΡΟΧΩΡΙΜΕΝΟΙΗΜΙΠΡΟΧΩΡΙΜΕΝΟΙΗΜΙΠΡΟΧΩΡΙΜΕΝΟΙΗΜΙΠΡΟΧΩΡΙΜΕΝΟΙΗΜΙΠΡΟΧΩΡΙΜΕΝΟΙ
19.00-20.0012-14ΕΤΩΝΜΙΚΤΟΜΙΚΤΟΜΙΚΤΟΜΙΚΤΟΜΙΚΤΟ
20.00-22.0015+ΜΙΚΤΟΜΙΚΤΟΜΙΚΤΟΜΙΚΤΟΜΙΚΤΟ

 

Καράτε και  παιδιά


 

Γιατί το παιδί μου να μάθει καράτε;


Γιατί εκτός του ότι γυμνάζει ολόκληρο το σώμα του βοηθώντας το να θέσει τις καλύτερες δυνατές βάσεις για την υγεία και τη φυσική του κατάσταση, το βοηθά να αποκτήσει και άλλα εφόδια που μπορούν να αποδειχτούν εξίσου χρήσιμα στην πορεία της ζωής του. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά μέσω του καράτε έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η πειθαρχία, ο αλληλοσεβασμός, η υπακοή, ομαδικότητα ενώ αποκτούν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Επίσης, το καράτε αυξάνει τη συγκέντρωση και βελτιώνει τα αντανακλαστικά του παιδιού.


Η κατάλληλη ηλικία


Έπειτα από τα 3 έτη ξεκινά η προσχολική ηλικία του παιδιού, όπου πια η άσκηση είναι απαραίτητη!
Αυτό γιατί το παιδί θα μάθει να αγαπά την άσκηση, θα αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις (π.χ. παχυσαρκία) και θα έχει τον αθλητισμό στη ζωή του για πάντα.


Πόσες φορές τη βδομάδα;


Τρεις φορές την εβδομάδα είναι το ελάχιστο, έτσι ώστε να έχουν μια καλή περιοδική εκπαίδευση (η διάρκεια της προπόνησης είναι 1 ώρα) . Σε περίπτωση βέβαια που πρόκειται για παιδιά που στοχεύουν σε μια καλή αθλητική πορεία, με πολλές νίκες, τότε θα πρέπει οι προπονήσεις, των συγκεκριμένων παιδιών, να είναι πιο εντατικές και εξειδικευμένες. Οι προπονήσεις παρόλα αυτά δε πρέπει να είναι επίπονες και εξαναγκαστικές αλλά να γίνονται με όρεξη και ενθουσιασμό (το οποίο εμπνέεται από τον προπονητή) , ώστε να προάγεται η συνέπεια μέσω της επιβράβευσης (μέσω ζωνών κτλ)..
 

Όχι μόνο για αγόρια...


Δεν υπάρχουν ασκήσεις και αθλήματα που απευθύνονται μόνο σε αγόρια ή μόνο σε κορίτσια. Όλα τα αθλήματα και όλες οι ασκήσεις είναι και για τα δύο φύλα.
Όντως το καράτε έχει τη φήμη αγορίστικου σπορ αλλά αυτό δε συμβαίνει επειδή τα κορίτσια δεν μπορούν να είναι εξίσου καλά σε αυτό αλλά για κοινωνικούς λόγους που όμως πια θεωρούνται ξεπερασμένοι.
Αν λοιπόν η μικρή σας έχει εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το καράτε δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να την αποτρέψετε.. Το βασικό είναι για ένα παιδί να του αρέσει αυτό που κάνει και να μην γίνεται κάτω από πίεση!
 

Είναι επικίνδυνο;


Όχι περισσότερο απ’ ό,τι τα υπόλοιπα αθλήματα. Εξάλλου όποτε είναι απαραίτητο, οι μικροί αθλητές φοράνε ειδικό εξοπλισμό (κράνος, επικαλαμίδες κ.λπ.) για ακόμα μεγαλύτερη προστασία.
Μήπως το παιδί μου γίνει επιθετικό;
Το ακριβώς αντίθετο. Το καράτε συμβάλλει στη σωστή διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών. Μάλιστα, οι δάσκαλοι του καράτε κάνουν τα παιδιά να καταλάβουν ότι το καράτε πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για αυτοάμυνα και όχι για να βλάψουν κάποιον. Επίσης, το καράτε βοηθά το παιδί να εκφράσει και την όποια επιθετικότητα μπορεί να έχει με υγιή τρόπο, καθώς εκτονώνεται μέσα στη σχολή
 

Ιδανικό για κάθε παιδί!


Αναρωτιέστε αν το παιδί σας μπορεί να ασχοληθεί με το καράτε επειδή είναι πολύ αδύνατο ή επειδή αντίθετα έχει κάποια παραπανίσια κιλά ή για άλλους λόγους...Η απάντηση είναι ότι όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τη σωματική τους διάπλαση, μπορούν να ασχοληθούν με το καράτε. Γιατί αν π.χ. ένα παιδί έχει λίγα κιλά παραπάνω, με την προπόνηση θα επανέλθει στα φυσιολογικά. Όπως και ένα πολύ αδύνατο παιδί θα καταφέρει να «δέσει» και να αποκτήσει μύες κ.ο.κ.
 

Αν υπάρχει πρόβλημα υγείας…


Σε περίπτωση που ένα παιδί έχει κάποιο θέμα υγείας το αν πρέπει ή όχι να ασχοληθεί με το καράτε, εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος και φυσικά ο γιατρός σας είναι ο πρώτος στον οποίο πρέπει να απευθυνθείτε. Έχει διαπιστωθεί όμως ότι το καράτε βοηθάει πολύ τα παιδιά με προβλήματα όπως αυξημένη χοληστερίνη ή σάκχαρο.
 

Πώς διδάσκονται τα παιδιά να μην κάνουν πράξη αυτά που μαθαίνουν στο μάθημα στο σπίτι τους με αντίπαλο τα αδέλφια τους ή τους φίλους τους;


Oι αρχές στις οποίες στηρίζεται το άθλημα – μαχητική τέχνη αφομοιώνονται από τους μαθητές (ασκούμενους) με θεωρητική εκπαίδευση μέσω του προφορικού λόγου και σε περίπτωση παράβασης κάποιας αρχής ο ασκούμενος υποβάλλεται σε κάποια παραδειγματική τιμωρία. Ο δάσκαλος είναι αυτός ο οποίος κρίνει το μέγεθος της «παράβασης» και καθορίζει την τιμωρία, η οποία μπορεί να είναι  σε αρχικό στάδιο μια απλή λεκτική επίπληξη-προειδοποίηση-προσωπική συζήτηση και σε πιο ακραίες περιπτώσεις ,μη συμμόρφωσης, ακόμα και αφαίρεση της ζώνης η οποία αποτελεί έναν δείκτη παλαιότητας, σεβασμού και επιπέδου του ασκούμενου. Βέβαια σε νηπιακές ηλικίες η άμεση επικοινωνία με τον κηδεμόνα είναι επιτακτική ώστε να αντιμετωπίζονται από κοινού, καταστάσεις βίαιης συμπεριφοράς σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.
 

Πριν το μάθημα:


• Φροντίστε το παιδί να μην έχει φάει πολύ κοντά στην ώρα της προπόνησης ούτε πολύ βαριά. Καλό είναι να έχουν περάσει περίπου 3-4 ώρες από το γεύμα του ώστε να μην υπονομευθεί η λειτουργία της καρδιάς.
• Το παιδί δεν πρέπει να είναι πολύ κουρασμένο όταν έχει προπόνηση αλλιώς δε θα μπορεί να αντεπεξέλθει και θα εξαντληθεί. Φροντίστε λοιπόν να μη φορτώνετε υπερβολικά το πρόγραμμά του και προσέξτε οι ώρες της προπόνησης να εναρμονίζονται με τους ρυθμούς του.
• Βάζετε πάντα μέσα στο σακίδιό του ένα μπουκαλάκι με νερό και μία αλλαξιά ρούχα για να αλλάζει τα ιδρωμένα.

 

 


© 2009-2020 Meikonkan Dojo